kempo debrecen  
Kempo Debrecen +36 30 962 7567

személyi edzés - önvédelmi edzés - csoportos edzés
 
 

BUSHIDO SPARTAN KEMPO
DEBRECEN

 

KEMPO DEBRECEN


 

KEMPO WEBSHOPKempo tag info
Kempo Debrecen


Debrecen
Hozzászólások: 4
Reg.: 2008.01.01.


Adatlapja Adatlapja
Akváriuma Akváriuma
Saját oldal Saját oldal
Blogja Blogja
Képei Képei
Videói Videói
Ezeket a termékeket vásárolta meg Ezeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények róla Vélemények róla
Ismerősei Ismerősei
Hozzászólásai Hozzászólásai

KEMPO KÉPEKHOZZÁSZÓLÁSOK


06:06: Orhan Dogan ! Chok hatalar var yumruklar ichleri ile doevueshuelmez vurulmaz : chok koetue chok ...
A1 Kick Box Orhan Dogan-Head Hunter 23/ 06 /2007 Show Tv
03:00: Orhan Dogan senin gibi oeghrencinin allah belasienie vermesin boynu altienda kalmasien zikkiemien ...
A1 Kick Box Orhan Dogan-Head Hunter 23/ 06 /2007 Show Tv
02:52: Tom Schwarz ! Ich glaube der is beiFrankWarrenGypsyhabe ganz vergessen der trainiert das auch ...
A1 Kick Box Orhan Dogan-Head Hunter 23/ 06 /2007 Show Tv
03:37: Orhan Dogan ! Do you want a Giant Fight ? Ben hayatiemda bir Kickbox Orhan Dogan diye duymadiem ...
A1 Kick Box Orhan Dogan-Head Hunter 23/ 06 /2007 Show Tv
14:49: Tisztelt Intézményvezető! Tájékoztatni szeretnénk, hogy cégünk pólók, munkaruhák ...
Kapcsolat
17:22: Imádom a sportot. Fegyelem, kitartás, példamutatás, Mint a lámpás világíok példamutatásommal.
Edzésnaplók

KERESŐ


Keresett termék neve:

kempo - Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó:

fogyás, mma mag, boxkeszty, lábszárvédő, fogvédő shield küzdősport felszerelés, Boksz zsák PU fekete-piros küzdősport felszerelés, L, versenyz, Kard, tagfelv

Új kempo blogKEMPO CIMKÉK 

 

 


Zen Bu Kan Kempo és minden, ami harcművészet

 Bármi, ami a Zen Bu Kan Kempoval és a harcművészetekkel kapcsolatos. Hírek, események, beszámolók, interjúk.
 

(0 szavazat)Értékeld ezt a blogbejegyzést!2013. 01. 08. 00:00Hozzászólások...

Szűcs Gergő kempo mester interjú

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal

Ha nem tévedek Te vagy azon kevesek egyike a Kempos társadalomban, akinek megadatott a lehetőség, hogy már fiatalon megismerkedjen a Zen Bu Kan Kempoval. Hogy történt mindez?

8 éves voltam, amikor elkezdtem Kempozni. Már előtte is érdekeltek a küzdősportok. De addig cross-motoroztam. Aztán mivel minden egyes Van Dame, vagy Jackie Chan film után elkezdtem ütögetni meg rugdalózni, édesanyám beíratott fehérvára Zen Bu Kan Kempozni. Azóta ott vagyok minden edzésen, amikor csak tudok.Mennyire érzed ezt előnynek? Szerinted a harcművészetek elkezdésében létezik olyan, hogy késő?

Attól függ, hogy mik a célok a harcművészettel. Ha egy 50es férfi MMA bajnok akar lenni, akkor neki már késő. Viszont nem egy olyan neves harcost ismerek, aki 18 éves korában kezdett el harcművészettel foglalkozni és most a legjobbak neve mellé került az övé is. Mivel nekem álmom és célom, hogy kijussak Amerikába komoly minőségi MMA versenyekre, így számomra mindenképpen előny, hogy gyerekkorom óta tanulom a Kempot. 14 éves koromban volt az első meghívásos full meccsem. Azóta folyamatosan részt veszek ilyeneken, ez mind mind tapasztalat.

 
Mi az a motivációs erő, ami téged a Kempohoz köt? Mik azok az értékek és tanítások, amiket innen merítesz?

Mindig állítok fel magamnak közeli és távlati célokat. Nagyon fontos hogy tudjuk, hogy mit akarunk és hogy ezért ne térjünk le semmi körülmény között sem az útról. Ha van célod, van ami miatt motivált maradsz. Pont ez által, hogy motivált az ember olyan emberi tulajdonságokat gyűjtesz, ami az életben nagyon nagy értéknek számít. Egy motivált ember nagy akaraterővel rendelkezik, nagy a kitartása. Ha vannak céljaid és komoly gondolataid a jövőddel kapcsolatban akkor egy határozott, motivációval teli levő ember vagy. Magamról is elárulok valamit – bár már említettem – célom hogy Amerikába jussak és ott versenyezzek, és ehhez már el is kezdtem a komolyabb készületeket.

 
Ha jól tudom a tanulás mellett saját klubbot is vezetsz és profi versenyzőként is részt veszel a harcosok világában. Mesélsz egy kicsit a mindennapokról? Hogy csinálod?

Mindenki egy remek harcos akar lenni, de ez rengeteg lemondással jár. Rengeteg… Nagyon nehéz összeegyeztetni a sulit az edzésekkel, plusz még dolgozni is. De ugye tartja a mondás
„mindenkinek arra van ideje, amire akarja”. Nehéz egy egész napos suli után elmenni még megtartani egy edzést, vagy kettőt, és utána még edzeni egyet. De ez ilyen időszak, amikor nagyon sokat kell tennem azért, hogy később a legjobbak közé kerüljek. Arról nem is beszélve, hogy fiatal vagyok és forr a vérem, tehát ha tehetném, mindig buliznék és lazulgatnék. De mesterem, Takács Attila, ebben is keményen fog: verseny előtt egy hónapig semmi éjszakázás, és éjfél előtt alvás. Erre nem azért van szükség, mert olyan nagyon sokat dob a teljesítményemen, hanem mert céltudatosnak kell maradnom.

 
Milyen címeket tudhatsz magadénak a versenyzés világából?

Kempoban 5x Felnőtt Magyar Bajnok vagyok (A-Viadalban). De a Kempo mellett rengeteg küzdősport gálán vettem részt. Mint egy 40 full meccsem volt (ezek csak a komolyabbak, pénz díjas). Ebből 15 MMA meccs. Lengyelországban győzedelmeskedtem egy helyi kedvenc ellen. Bécsben egy 3 danos Brazil Jiu-Jitsu mesterrel küzdöttem. Tehát van mögöttem meccs, de még mindig tanulnom kell, mert tudom, hogy még jobb lehetek.

 
A Te életedben milyen szerepet töltenek be a példaképek? Egyáltalán fontosnak tartod a példaképeket vagy a saját tapasztalatokból merítesz erőt?

Mondanom sem kell, hogy a legnagyobb példaképem Takács Attila, mesterem és nevelőapukám egyben. Mind emberileg, mint sport ügyileg sokat tanultam/tanulok tőle.
Hogy fontosnak tartom-e? Ez egy nagyon jó kérdés.  Számomra fontos volt, mert ezért is tudtam minden körülmény között azt csinálni, amire csak megkért a Taki. Fontos azért, mert a példakép is egy irány, hogy Én ott akarok lenni ahol Ő, olyan elveket akarok vallani, mint Ő, és ezért még ha észre sem veszi, de folyamatosan tartja magát az illető.

 
23 éves vagy, de úgy tudom, hogy már 18 évesen mester voltál. Jelentett ez bármi nehézséget, hogy fiatalon példaképpé váltál?

Példakép lennék?! Jó ezt hallani, bízok benne…
Nem is az jelentett, hogy fekete öves lettem, hanem amikor elsőnek lettek tanítványaim és utána bunyóznom kellett előttük. Úgy éreztem, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy veszítsek. Rossz és egyben jó fajta izgalom, nyomás volt rajtam. Most már csak feldob, amikor tudom, hogy a tanítványok is látnak, mert akkor még 10%-al keményebben bunyózok.

 
Mindig is szenvedélyes versenyző voltál. Mit szeretsz a versenyzésben? Mi az, ami miatt félreteszel ennyi mindent az életedből?

A siker számomra egy drog… Amiért mindent megteszek. Imádom azt az érzést, amikor felmegyek a szorítóba és csak Én vagyok meg az Ellenfelem. A tér megszűnik körülöttem, és amikor egy megrendítő erejű ütést be tudok vinni azt kb. 10-szeres lassításban látom. Tudni azt, hogy a sok edzés meghozta az eredményét csodálatos. Ez a lelki része a dolognak. A másik, hogy sok-sok verseny kell ahhoz, hogy még jobb legyél, mert mind rutin szerzés. Ha vesztesz is, akkor sem kell csüggedni, mert a vereségből lehet a legtöbbet tanulni.Mik a távlati céljaid a Kempoval kapcsolatban?

Ez egy igen távlati cél, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Ahogy említettem már, tervezgetem az Amerikába utazást. Ahol versenyezni szeretnék, minél többet. Végül amikor a versenyzéshez már öreg leszek, akkor elterjesztem a Zen Bu Kan Kempot az USA-ban is. Szóval lehet majd jönni edzőtáborozni…

Köszönöm az interjút!
 

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-09-09 03:30:51
Válasz erre a hozzászólásraKét küldöttel vett részt a hétvégi Emishi szamuráj két napos szemináriumon a debreceni Bushido Spartan Kempo.

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal
A szemináriumot Shigeru Uemura japán sensei tartotta. A két nap témakörihez tartozott a katana használata és segítségével az elmozgások, ütés és rúgás technikák hatékonyabbá tétele. Shigeru mester nagy hangsúlyt fordított a technikák elméleti hátterének bemutatására és megértetésére. A szeminárium további részét képezte a belső ritmus fejlesztése, a különböző harcban használatos frekvenciák bemutatása. Részletesen kitérve a helyes testtartásra, a mozgások során megőrizendő testszerkezetre és a harcokban használatos gondolkodásmódra.
 
A szeminárium rendkívül hasznosnak bizonyult elméleti és gyakorlati síkon is, így azt érezhettük, hogy több évnyi gyakorolnivalóval tértünk haza. 

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-12-10 07:57:45
Válasz erre a hozzászólásraFekete övre készülve

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal

Úgy gondolom, hogy a  megállapítás miszerint ezer tanítványból egy lesz csak fekete öves állja a helyét. Valahogy ezt az arányt tapasztalom én is, mint Zen Bu Kan Kempo edző. De miért is ennyire magas a lemorzsolódás? Miért van az, hogy szemben a harcművészetekkel más sportokat az emberek életük végéig tudnak csinálni. Eljárnak focizni, kosarazni, futni de a harcművészetet a legtöbben 1-3 éven belül abbahagyják.

 

Arra következtetésre jutottam , hogy harcművésznek lenni nem egy hétvégi kikapcsolódás, nem egy hobbi és főleg nem egy olyan mellékes dolog, amit az ember úgy csinálgat. Az első kép, ami egy újoncot fogad ha eljön a Kempozni a rend a közösség a fizikai és technikai elemek sokasága. A rendet meg kell tanulni, a közösségbe be kell illeszkedni a fizikumot és a technikát folyamatosan fejleszteni és csiszolni kell. Kemposnak lenni egy életre szóló munka egy életforma. Kempozni szeretni kell, anélkül nem fog menni. Talán ez a legfontosabb. Imádni kell azt amit csinálsz különben nem fogod bírni. A mi rendszerünkben fokozatosan, de egyre többet várunk el a tanítványoktól. Egy bizonyos övfokozat felett már nem maradhatnak ki edzések, versenyezni kell és edzéseket tartani. Táborokba, szemináriumokra, képzésekre járni, segíteni a közösséget, illetve a szövetség munkáját. Mindezek mellett a Kemposok számos karitatív szerveződésben részt vesznek. Ez az út a mesterjelölt fokozatig.

Majd eljön a mesterré válás időszaka, amit én egy nagyon különleges dolognak tartok. Az elvárások a következők:

 

"A legfontosabb, hogy példamutatóként kell élnie. Mielőtt kérvényezi a vizsgát, egy hatoldalas dolgozatot kell írnia valamely általunk választott témáról. Meg kell csinálnia az elsősegély-kurzust, de muszáj egy választott természetgyógyászati kurzusról is elismert igazolványt felmutatnia. Le kell írnia az elmúlt évek verseny-eredményeit, illetve a bírói vizsgáját is bizonyítania kell. Mindezekkel a feketeövesek bizottsága elé kell járulnia, és ott tennie kell egy mini vizsgát, hogy tudja és értse: mit várunk el tőle. Be kell mutatnia a saját katáját, az összes formagyakorlatot és önvédelmi elemet, és végül egy 100 kérdésből álló tesztet is ki kell töltenie. Ezek határozzák meg, hogy elmehet-e a vizsgára, vagy nem. A vizsga hétfőtől-vasárnapig tart: az utolsó napon jön a 40 menetes full contact bunyó, a törések és a 45 perces kiba dachi, egy tíz menetes földharc, valamit a kata-bemutató. Ezek azok a követelmények, amik le vannak írva. A feketeövhöz azonban nemcsak ez kell. Kellek én is, aki analizálja őt, mint embert, hogy megérdemli-e az övet, vagy sem. Ötven év alatt három kontinensen 175 embert vizsgáztattam. Mindegyiket ismerem. Tudom, hol és miben rejlik az erejük, hol vannak a gyengeségeik. Soha nem azt nézem, hogy ki milyen nagyot tud ütni vagy rúgni. Én arra vagyok kíváncsi, hogy milyen emberre kötöm rá a fekete övet." (Dr. Harnos Imre stílusalapító

 

De lássuk, hogy mindezek hogy jelennek meg az Én történetemre fókuszálva.

 

Úgy érzem, hogy a fent említett követelmények engem, mint harcost egy új szintre emelnek. Lényemben formálódok át. Valahogy jobban odafigyelek mindenre. Felelősséget érzek. Kempos mesternek lenni óriási dolog. Az ember klubbot vezet, versenyzik megtanul gyógyítani, mentálisan és fizikailag el akarja érni a maximumát. Immáron közel fél éve készülök a vizsgára speciálisan és közel másfél hónapja már kiemeltem a Kempoé az életem.

Eddig 3 fizikai erő-állóképességi és 2 technikai jellegű edzésem volt, ahol a küzdelmi technikák (fegyveres, álló, föld és formagyakorlatok) voltak terítéken. Az elmúlt másfél hónapban viszont sokkal specifikusabbá váltak a tréningek. Az erő, hajlékonyság, egyensúly fejlesztésben a Fegyencedzés progresszív edzésmódszerét választottam, amit edzésnaplószerűen vezetek is. Hetente 3 ilyen jellegű edzésem van. Az erő edzés rész körülbelül 45 percet vesz igénybe, amit hetente emelkedő menetszámmal történő zsákolás követ. Fontosnak tartom kiemelni, hogy nem pusztán zsákolok, hanem folyamatosan képzelt ellenfél ellen harcolok úgy, hogy közben kiemelten gyakorlok technikákat.  Jelenleg 12x2 perc menetnél tartok. Az edzéseket mindig kora reggel csinálom, mert ilyenkor a legnehezebb rávenni magam, hogy edzek. Az edzéseket akkor is megcsinálom, ha "véletlen" hosszabbra sikeredett az éjszaka. Edzek megfázva, éhesen, teli hassal és akkor is amikor nagyon rossz napom van. Így próbálom csiszolni a jellemem.

 

 

Tehát ez történik hétfő szerdán és pénteken. A kedd csütörtök Cross-Fit nap. Természetesen itt is vezetem a fejlődésemet, mindig egy kicsivel többet, gyorsabban, nehezebben csinálok. Súlymellényben mászó gépezek, evezek, Kettlebellezek, TRX-ezek és súlyzós gyakorlatokat végzek. Ezeken a napokon igyekszek határterheléseket végezni, sokszor megtörténik, hogy szédülök rázz a hideg veríték és levegőből se sok van, de általában nevetek egy jót magamon, majd megyek tovább a következő gyakorlatra.  

 

Az 5 edzés mellett két technikai edzésem van külön a debreceni mesteremmel, ahol az erő-állóképesség mellett a fókusz a harci elemek gyakorlásán van. Kiemelten fejlesztjük az optimális testhasználatot, az érzékelést, a támadásaim erejét és pontosságát. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a harcok mentális oldalára. Ezek keretén belül fejlesztjük a belső ritmust, a küzdelmi figyelmet, magabiztosságot és a dominanciát.  

 

Mindezek mellett kiemelten odafigyelek a regenerációra, ami nálam a helyes étkezést, szaunát, masszázst és megfelelő mennyiségű alvást jelenti.

 

Az étkezésnél a Paleolit és Low carb étkezés keverékét használom. Itt egy példa:

 

Reggeli: Natúr zabpehely 40 gramm fehérje aszalt gyümölcsök esetleg méz.

Tízórai: Gyümölcsök, magvak, BCAA, de van amikor edzés után még egy fehérje zabbal

Ebéd: Hús (csirke vagy hal) salátával minimális finomított szénhidráttal (kevesebb mint 50 gramm) magvakkal és olajokkal ami általában lenmag vagy olíva. Nagy adag vitamincsomag.

Uzsonna: Gyógytea ( váltogatva iszom: egészség védő teakeverék, salaktalanító, Laudes ), hús főleg minőségi felvágottak, sajt, tojás magvak

Vacsora: Legtöbbször nincs. Általában az ebédre elkészített húsból csipegetek, salátával

 

Van egy csaló napom, amikor nutellázok pár kanállal a délelőtt folyamán.

 

Hetente egyszer vagy sportmasszőrhöz megyek vagy befekszem a Ceragem masszázságyba. Alkalmazok ezen kívül trigger masszázs hengert. Ezzel hetente 2 szer masszírozom át magam 10 perc alatt.

Hetente kétszer szaunázok edzések után 10 percet. Napközben kb. fél órát szundítok. Erre szükségem is van mivel 8-11-ig majd 15:00-20:00-ig dolgozok, mint edző. E nélkül nagyon enervált lennék.

Jelenleg így készülök arra, hogy mesterré váljak. Az elmúlt fél évben 4 nyílt versenyen vettem részt haladó kategóriában és sikerült mindenhonnan arannyal hazatérni. Nagyon boldog vagyok.

 

 

Keresztesi Péter 1.kyu

Bushido Spartan Kempo Debrecen

 

 

(2 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2015-04-08 14:10:29
Válasz erre a hozzászólásraElőző oldal1 2  

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

 

 

 kempo debrecen

KEMPO DEBRECEN


Email:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Kérdésed van? Itt felteheted!


kempo - Elejérekempo - Visszakempo - Következőkempo - Végére

Köszönöm, akkor ma délután elmegyünk!
Kempo Debrecen 16:12: Szia!

Természetesen! Már 4 éves kortól el lehet kezdeni. Kedd Csütörtök 17:00-18:00 ig vannak edzéseink.
Érdeklődni szeretnék, 6 éves kislánynak javasoljátok - e az edzéseket? Ha igen, mikor tudna kezdeni?
Szia!

Igen, 14 éves kortól már felnőttnek számítanak nálunk a harcosok!
Udv!
En 15 eves vagyok es mmara szeretnek jarni az lenne a kerdesem h akkor en mar a felnot edzesbe kerulnek ? Es egy telefonszamot szeretnek meg kerni valaszt elore is koszonom
Már mint k1-re
13 évesen lehetne menni? Válaszodat előre is köszönöm!
Jonapot Tóth Dávid vagyok és szeretnék jelenkezni ere a sportra.
T.Cím! Ha mondjuk jövő hét kedden elvinném kisfiamat (6 éves múlt) próbaedzésre, ott már milyen szintű tudásba kapcsolódna? Úgy értem nem lenne nagyon lemaradva? Mert nem tudom mikor indult a gyermek csoport.
Kempo Debrecen 18:17:
Szia!

Kedd-csütörtök 18-19:30, Domb Utca 1. Combat Club.

Várunk!
kempo - Elejérekempo - Visszakempo - Következőkempo - Végére


KEMPO videókEseménynaptár


A naptár körítő szövege...


H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 

kempo debrecen Kempo Debrecen Zen Bu Kan Kempo harcművészet, küzdősport Spartan Kempo kempo felszerelések személyi edzés személyi tréning magánedző magánedzés, személyre szabott edzés edzésterv MMA Debrecen ketrecharc Debrecen ketrecharc önvédelem önvédelmi oktatás, edzéstervek önvédelmi tanfolyam MMA edzés Debrecen Thai Box Kung Fu felszerelések Kempo felszerelés küzdősport Debrecen, kick box debrecen

Webáruház készítés