kempo debrecen  
Kempo Debrecen +36 30 962 7567

személyi edzés - önvédelmi edzés - csoportos edzés
 
 

BUSHIDO SPARTAN KEMPO
DEBRECEN

 

KEMPO DEBRECEN


 

KEMPO WEBSHOPKempo tag info
Kempo Debrecen


Debrecen
Hozzászólások: 4
Reg.: 2008.01.01.


Adatlapja Adatlapja
Akváriuma Akváriuma
Saját oldal Saját oldal
Blogja Blogja
Képei Képei
Videói Videói
Ezeket a termékeket vásárolta meg Ezeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények róla Vélemények róla
Ismerősei Ismerősei
Hozzászólásai Hozzászólásai

KEMPO KÉPEKHOZZÁSZÓLÁSOKKERESŐ


Keresett termék neve:

kempo - Keresés
Részletes keresés

A 10 leggyakoribb kereső szó:

s, l, f, p, t, k, L, B, B, ár

A 10 utolsó kereső szó:

edz?, contact us, Zs, 596, gyerek edz, tok, boksz k?, üt, profi, mma k

Új kempo blogKEMPO CIMKÉK 

 

 


Zen Bu Kan Kempo és minden, ami harcművészet

 Bármi, ami a Zen Bu Kan Kempoval és a harcművészetekkel kapcsolatos. Hírek, események, beszámolók, interjúk.
 

(0 szavazat)Értékeld ezt a blogbejegyzést!2013. 01. 08. 00:00Hozzászólások...

17.-ik Hanshi kupa és a Kempo

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal
 17-dik alkalommal került megrendezésreaMagyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet legrangosabb versenye, a Hanshi Kupa. A verseny alapgondolata, hogy a mester a legjobb tanítványaival számot ad tudásáról, ezáltal a dojo technikai színvonaláról.
 
A csapatverseny úgy lett összeállítva, hogy bemutassa a kempot, stílusunk sokszínűségét. Amikor azt mondjuk, hogy a ZBK Kempo egy összetett harcművészeti rendszer, akkor erre szép példa a Hanshi Kupa. Azt hiszem elfogultság nélkül állíthatom, hogy nincs még egy olyan stílus, ahol a fegyveres és pusztakezes formagyakorlatok, az önvédelem, az álló és földharc együtt, ilyen magas színvonalon megjelenik. Specialisták lehetnek, akik egy-egy részében kimagasló teljesítményt tudnak felmutatni, de ezt így komplexen nem tudja senki rajtunk kívül. Erre joggal lehet büszke minden kempos. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki értse, ez az igazi harcművészet. Ha jó vagy a földön, de álló harcban gyenge akkor sebezhető leszel, ha életedben nem volt fegyver a kezedben és azt sem tudod hogyan kell használni, esélyed sem lesz védekezni ellene, ha különféle támadási formákra nem gyakoroltad az önvédelmi fogásokat, akkor egy éles helyzetben már nem lesz időd kitalálni.
 
A kempo harcosokat képez, nem a harc egy szegmensének specialista versenyzőit. Arra törekszünk, hogy olyan harcosokat neveljünk, akik hatékony és összetett harci képességgel és tudással rendelkeznek, lélekben erősek és megingathatatlanok, fegyelmezettek és emberségesek. Hiszem, hogy a harcos dolga fáklyaként világítani az éjszakában és példaként állni mindenki előtt.
 
December 8-án újra büszke lehettem arra, hogy kempos vagyok. Pár mondatban le is írnám, hogy miért. Az egész persze régebben, de mégiscsak 17 éve kezdődött, amikor az első Hanshi Kupán indultam még kezdőként és Gáncs Feri barátommal kerültem szembe a tatamin. Bár gyorsan kikaptam a földharcban, mégis örömmel emlékszem vissza erre, hisz ez volt életem első kempos versenye. És most újra látom Ferit immáron 4. danos mesterként küzdeni és győzni a viadalon, mellette Lévai Lackót aki akkor még csak totyogott, de mára kemény harcossá érett, akit jó nézni ahogy küzd és nyer.
 
Nézzétek el nekem, hogy nem az eredmény lista böngészésével foglalkozom (azt mindenki megteheti maga), mert én sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy évről évre meg tudjuk rendezni ezt a versenyt több mint 200 versenyző részvételével, ahol szép lassan felnőtt egy nemzedék. Jó látni, hogy gyerek és felnőtt, olyan, aki csak épp rálépett a harcművészet útjára és olyanok, akik már évtizedek óta tapossák, együtt egy helyen bizonyítják, hogy a Zen Bu Kan Kempo valami olyasmit tesz, ami értékes.
 
Büszke voltam azért is, mert a katonákat is megleptük azzal a fegyelemmel, és gördülékeny verseny lebonyolítással, ami nekünk természetesnek tűnhet, de higgyétek el másnak nem az. Nálunk nincsenek hőbörgők és reklamálók, a verseny pedig olajozott gépezetként működik. Miért? Miattatok. Azok miatt, akik önfeláldozóan dolgoznak, sokszor a háttérben. A Marci nélkül, aki a számítógép mellett intézi a nevezéseket és a versenyszámok beosztását, a bírók nélkül, akik tudják a dolgukat és teszik is, nekünk szervezőknek szinte lehetetlen lenne jó versenyt szervezni. Megint csak azt gondolom, ez azért van így mert mindenki harcos. A verseny szervezői, a bírók, a versenyzők, aki a számítógép mögött ül…mindenki egy magasabb erkölcsi mérce szerint él és dolgozik. Nekem ez az, ami sokat jelent, ez az eredmény. Örülök persze, ha a tanítványaim sikereket érnek el, mert jóleső érzés látni a boldogságukat és pozitív visszajelzés nekem, hogy jó munkát végzek velük, de még inkább megnyugtató, hogyha szólok, hogy segíteniük kell valamiben, akkor nem kérdeznek vissza, hanem teszik a dolgukat, mert tudják én is azt teszem. Talán ez a kempo egyik erőssége, hogy itt mindenki teszi a dolgát…..
 
Végére nem is maradt más, minthogy megköszönjem mindenkinek a munkáját: a versenyzőknek, hogy felkészültek és eljöttek, a mestereiknek, hogy felkészítették őket, a bíróknak, hogy magas szakmai odaadással végigdolgozták a napot, a szervezésben és lebonyolításban résztvevőknek, hogy segítettek a háttérből, Papp Valér mesteremnek, hogy évről évre szívügye a Hanshi Kupa és mindent megtesz, hogy ez egy jó verseny legyen, Vura Zsoltnak a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület elnökének, aki hihetetlen sokat tett azért, hogy a helyszínen minden rendben legyen, és végül de nem utolsó sorban hanshi Lévai Lászlónak, aki megtestesíti mindazt amit én a kemporól hiszek és gondolok, aki életével példa, hogy lehet így is…
 
 
Renshi Tar József

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-02-10 12:58:03
Válasz erre a hozzászólásraÁtfogóan a Zen Bu Kan Kemporol

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal
 
A Kempo eredetileg keleti eredetű, és mára modern progresszív tudománnyá fejlődött. Célja, hogy művelőinek egész személyisége fejlődjék, lelki és szellemi téren, a test folyamatos edzése által. A tanulói ösztönzést éreznek arra, hogy önmaguk legjobb megismerésével képesek legyenek önnevelésre, önfejlesztésre. Így kellőképpen felkészül a harcra, önmaga és mások megértésére.
A Zen Bu Kan Kempo hazánkban a ’70-es évek óta működő harcművészeti irányzat, amelyet a magyar származású Dr. Harnos Imre 10. danos nagymester alapított. Világszerte elismerik és egyike a legnépszerűbb irányzatoknak Magyarországon és Ausztráliában.
Ez a harcművészeti ág tulajdonképpen egy az európai ember számára, az õ kultúrájához, életviteléhez kialakított alapvetően önvédelmi sport. Ennek ellenére nagyon összetett. Stílusában megtalálhatók a tradicionális karate bázisgyakorlatai és a ju-jitsu technikái is. Tehát ütések, rúgások, védések, földre viteli és földharc technikák egyaránt. Megtanulnak fegyverek ellen védekezni, és nem mellesleg, az általában kemény edzéseken jó fizikai és szellemi kondícióra tesznek szert, amit az élet más területein is sikeresen tudnak alkalmazni. Javul a koncentráló készség és egészségesebbek lesznek, a rendszeres sportolás kiegyensúlyozottabbá tesz őket. 
Önvédelmében nem a szépségre, látványosságra hanem a hatékonyságra törekszik, előnyben részesíti a térddel és könyökkel végrehajtott ellentámadásokat.
 
 A Kempo elsősorban önvédelemre tanít, másodsorban életforma, harmadsorban sport.
 
A Zen Bu Kan Kempo megalapítója Dr. Harnos Imre 1957 óta él Ausztráliában Az 1956-os események után Franciaországba ment majd innen Ausztráliába. Hogy miért gondolt arra, hogy új stílust alapítson? Erről ő így vélekedett: " A fehér emberek gondolkodási menete egészen más, mint a japánoké. Más a mentalitásuk, hiszen nem is úgy nézünk ki, nem is azt esszük nem is úgy élünk, mint ők. Az õ átadási rendszerük totálisan ellenkezett azzal, hogy én megmutatom tízezerszer, és ha kell még tízezerszer is, amíg meg nem tanulod. A japán mester azt mondta: Én megmutatom neked egyszer, ha érdekel megtanulod, ha nem menj haza. "    
Mielőtt megalapította a Kempot több harcművészeti stílust is kipróbált. Birkózott, cselgáncsozott, shotokanozott, kyokushinkaiozott, takewandozott, aikidozott, iaidozott, jujutsuzott, zen ghi-rüzött. Az Imi bácsi által megalapított stílus mindenképpen életforma. 
Nem arra fekteti a hangsúlyt, hogy mennyi kárt tudok neked okozni, hanem arra, hogy miben tudlak segíteni. 
 
A KEMPO HIDAKAT ÉPÍT, NEM FALAKAT.
 
 A Kempo nagyon rugalmas harcművészeti ág azon ritka irányzatok közé tartozik, amelyek nem csak megengedik, hanem serkentik is az egyéni gondolkodást, nem ragaszkodik a sablonos formákhoz. A Kempo azt tanítja, ami működik, ami nem működik, azt nem tanítja. Sok stílus nem tanítja a földharcot, ami nagyon fontos lehet, hiszen küzdelem közben az ember bármikor a földre kerülhet. A Kempoban ötvöződnek a különböző harcművészetekből, a leghatásosabb, legjobb technikák.  
 A Zen Bu Kan Kempoban nem az számít ki mekkorát üt és hogyan. Bár ezen a téren is megálljuk a helyünket, de hát itt mások is megállják. A különbség az agyban van. Az az idő számít, amíg az ütésig eljutunk, illetve az, hogy ez idő alatt hogyan viselkedünk, hiszen a Kempo arra tanít, hogy: "nem az, az igazi harcos, aki száz küzdelemből százat megnyer, hanem az, aki csak egyet, de azt harc nélkül". (forrás: baranyakempo)
 

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-02-14 01:30:41
Válasz erre a hozzászólásra"Kit nevezhetünk harcosnak?

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal
 A küzdősportok és a harcművészetek között van egy lényeges különbség. Küzdősportnak nevezhetünk bármit, aminek a lényege, hogy legyőzzük a másik felet, a harcművészetek, viszont mindig a magunk felé irányuló küzdelmet hangsúlyozzák. Önmagunk csiszolása lelkünk edzése a cél. Mindez azért, hogy saját magunkat legyőzzük, szembenézzünk saját gyengeségeinkkel, félelmeink-el, hogy aztán ha vége a belső harcoknak, béke költözzön szívünkbe. Ezért a békéért küzd az összes harcművész. Az ellenfeleink sem ellenségeink, csupán segítenek rávilágítani saját gyengeségeinkre. Van viszont egy életforma, amit nem azonosíthatunk csupán azzal, hogy valaki harcművészetet tanul. A harcos annál sokkal több.
A harcos nem haragszik ellenfelére, nem gyűlöli, mert tudja, hogy ő sem rossz, csupán tudatlan, nem ért fejlődésének arra a szintjére, amikor felismeri saját hibáit, vagy egyszerűen csak más elveket vall. Ha ellenfelében zavarja valami, tudja, hogy magában kell keresnie a hibát, nem a másikban, és addig keresi lelke mélyén megbúvó tüskét, míg hamuvá nem tudja égetni végtelen hite tüzében, így edzve lelkét kikezdhetetlenné. Mindig arra törekszik, hogy minden feladatot hibátlanul oldjon meg, tudása legjavát adva, de ha mégis hibát vét, ahelyett hogy magába roskadna, és önmaga ellen fordulna haragja, áldásként fogja fel, hogy még életben van és tanulhatott az esetből. Mindig tanulni akar mindenből. A harcos nem könyvekből tanul, a harcost a tapasztalata teszi harcossá a megtapasztalás edzi élete végéig, s talán még tovább is.
A harcosra legbelül nincs hatással a környezete, lelke mindig derűs, legyenek jók vagy rosszak a körülmények, viszont mindig alkalmazkodik az adott viszonyokhoz. Tudja, hogy nem léteznek problémák, csupán megoldásra váró feladatok, és így tekint a világra. Tudja, hogy nem ő a legjobb, mert egy folyton fejlődő, változó világban, sosincs-en egy állandó legjobb, így tudja, hogy nem is legyőzhetetlen, viszont mérhetetlen alázata és józansága megvédi őt attól, hogy tőrbe csalják.
Sosem merül el annyira egy helyzetben, hogy ne tudja átlátni, mert tudja, amint elveszti objektivitását, sebezhetővé válik. Fölöslegesen nem fitogtatja erejét, de ha használnia kell, nem fél senkitől és semmitől. Mivel folyton a jelenben él, nem nyugtalanítja se a múltja se a jövője. Saját útját járja, így tudja, hogy nem kell a jövővel foglalkoznia, csupán azzal, hogy a jelenben az útján maradjon, és azon haladjon tovább, bármerre is vigye aztán. A harcost az különbözteti meg másoktól, hogy megállíthatatlan. Nem azért, mert sosem kerül padlóra, hanem azért mert ahányszor elbukik, annyiszor áll fel, s miután lerázta magáról a fájdalmát, nagyobb lendülettel megy tovább, mint előtte.
A vereséget is méltósággal fogadja, és nem tűri, hogy bárki is megsajnálja, mint ahogyan ő sem sajnál senkit, de segíteni akar mindenkin." (forrás: [katt]

(6 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-02-18 00:43:23
Válasz erre a hozzászólásraPeti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal
 Önvédelmi alapelvek
 
 
A következő rövid összefoglaló ízelítőt ad arról, hogy milyen elvek követése segíthet megvédeni magunkat:
 
Általános alapelvek, példák:
 
Megvédeni valakit, vagy hatásosan védekezni valami ellen főleg akkor lehet, ha tudjuk mivel állunk szemben.
Lehetőleg kerüljük azokat a helyzeteket, ahol veszélybe kerülhetünk, illetve ha ezt nem tehetjük, akkor kerüljük azt, hogy meglephessenek (pl. utcasarkon kanyarodva ne szorosan a fal mellett menjünk, mert nem látjuk ki van ott). Használjuk ki mi is a meglepetés erejét. Ha meglepünk valakit pillanatnyi, de jelentős előnyre tehetünk szert (ez egyfajta kibillentés, kuzushi). Automatikusan kell figyelni a környezetet, nem csak egy pontra fixálni. Bármi lényeges lehet, az is, hogy ki merre néz. Az esemény felismerése kulcsfontosságú. Ezután a cselekvés és az időzítés is kulcstényező. Pl. ember láncot vesz elő, de még nem emelte fel. Ekkor vagy támadunk, vagy elfutunk, de ha felemeli akkor már jóval nehezebb.
A támadók legtöbbször prédát keresnek, túlerőben vannak, vagy abban érzik magukat. A legtöbb ember egyből a fejet szokta támadni és azt is védi. Általában félnek attól, ha valami ismeretlen (pl. hátunk mögé nyúlva akár a semmit is dobhatjuk valaki felé, ezzel megzavarjuk, védekezni kezd). Imitálhatunk telefonálást, a rendőrség szó kimondása, vagy sziréna hang a legtöbbeket megállít, elbizonytalanít. A hangos, határozott szó is megállító hatású lehet. Általában igaz, hogy a támadónak van egy célja, amit kitűzött és arra fókuszál. Váltani nem egyből fog. Ezt ki lehet használni, ki tudjuk billenteni mentálisan. Példa: követnek és észrevesszük, hirtelen megfordulunk, mintha látnánk egy ismerőst, vagy elvesztettünk volna valamit, stb. Ezzel megzavarjuk és ekkor már mi irányíthatjuk a helyzetet.
Példa: kötözködés, hátat fordítunk, mintha menekülnénk, erre ő el akar kapni. Arra kezd figyelni, hogy üldözzön, amikor két lépés után hirtelen fordulunk, nagy előnyben vagyunk, mert védtelen. Példa: két kézzel kezet fogó ember. Egyik kezet kiszabadítják, ekkor ráfog a másikra. Az emberek hajlamosak fogni, kapaszkodni, főleg stresszes helyzetben. A stresszes vagy felfokozott hangulatú helyzet azzal jár, hogy beszűkül a tudat. Remeg a kéz, a mozdulatok elnagyoltak lesznek, finom mozgást alig lehet kivitelezni, a körülöttünk lévő dolgokat nem vesszük észre, vagy nem időben (az önvédelmi helyzetek legtöbbször ilyenek és ezért nem működnek bonyolult technikák). A felfokozott helyzetben a sérülést sem úgy éli meg senki, mint egyébként. Nem érzünk egyből fájdalmat, nem vesszük észre, hogy megszúrtak, stb. Ha mi okozunk fájdalmat, akkor sem biztos, hogy egyből meg tudjuk állítani a támadót (pl. egy hererúgással), kivéve, ha egyből halálos sebet okozunk, vagy pontosan sikerül egy kiütési pontot jól eltalálni (a kibillentés, megfelelő mozgás és helyezkedés, kitérések szerepe így fontossá válik.)
A belső elszántság, pillanatnyi mentális állapot nagyon számít. Tudni kell hirtelen és irányítottan agresszívvé válni (ez az arcon is megjelenik, "harci pofa", kifelé és befelé is hatása van. A kiáltás is ezt erősíti (kiai).
Mérlegelni kell a kockázatot, tudni kell elfutni is, vagy odaadni azt, amit kérnek.
 
Forrás: Bushido Kempo Karate Harcművészeti Egyesület
Link: [katt]

(1 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-02-21 00:19:48
Válasz erre a hozzászólásraInterjú a Kemporól és a Spartan klubról

Peti

Peti


Debrecen
Hozzászólások: 29
Reg.: 2012.05.03.
1 ismerős
akváriumaiBlogjaKépeiVideóiEzeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények rólaIsmerőseiSaját oldal
 Honnan ered a kempo?
 
A kempo gyökerei az i. sz. 500-as évekbe nyúlnak vissza, mégpedig Kínába. A 17. század elején a Kumamoto japán család kezdte el rendszerezni a Kempo elveit, melynek eredményeként egyre inkább japánosodott, és fejlődött végső formájára a Kosho ryu Kempo, melyből a mai modern kempo stílusok származnak.
 
Ezen belül pedig érdekes, hogy a Zen Bu Kan Kempo egy magyar fejlesztésű harcművészet. Erről mesélj, kérlek!
 
A Zen Bu Kan Kempo egy japán-magyar alapokon nyugvó, önvédelmi harcművészeti stílusirányzat, amelynek részét képzi a versenysport is. Jelenleg ez az egyetlen olyan harcművészeti stílus, ami foglalkozik állóharccal, földharccal, önvédelemmel, formagyakorlatokkal és töréstechnikákkal egyaránt.
 
Alapítása dr. Harnos Imre nevéhez fűződik. Noha már 1966-ban kísérletet tett a stílus meghonosítására hazánkban, az akkori politikai rendszer államellenesnek ítélte, így ténylegesen csak a ’80-as években kezdődhetett meg az oktatása.
 
Ő maga ekkora már rengeteg hasonló stílusban ért el sikereket; hét stílusban (Judo, Shotokan Karate, Ju-Jitsu, Kyokushin Karate, Shorinji Kempo, Tae Kwon Do, Kempo Karate Do) ért el legalább 2. dan szintet. Profi harcosként 15 országban 74 pénzdíjas mérkőzésből 72-t megnyert.
 
Az akkori harcok szabályai nagyon hasonlítottak a jelenlegi ketrecharc szabályrendszeréhez. Küzdelmei során azt vette észre, hogy egyik stílus sem volt önmagában elég hatékony eszköz a győzelemhez, így a különböző stílusok technikáit ötvözve megalakította az első magyar MMA („kevert harcművészeti&rdquo stílust, a Zen Bu Kan Kempo-t.
 
 
A világban hány Zen Bu Kan Kempos van?
 
Erre egy kicsit nehéz választ adnom, mert a magyarországi taglétszámon kívül másról nem tudok beszámolni. Magyarországon 700-800 főre tehető a Kemposok száma.
 
 
Te magad hogyan ismerkedtél meg a harcművészetekkel és azon belül a kempoval. Miért ez a stílus ragadott meg leginkább?
 
Már gyerekkoromban imádtam edzeni, de engem csak azok az edzések vonzottak, ahol teljesen le tudtam hajtani magam. Rengeteg sportot kipróbáltam, majd 10 éves koromban elkezdtem kyokushin karatézni. Ezt 4 éven keresztül űztem. Nagyon szerettem, de mindig hiányoltam az önvédelmet, a fejre ütést és a földharcot is. Az ott megtapasztalt hierarchián alapuló szigor és tradíció nekem túl kötött volt a kibontakozáshoz. Majd 6 év kihagyás után egy ismerősöm, aki kempozott, időről-időre nyaggatott, hogy menjek már el egy edzésre. Bevallom őszintén, hogy nagyon féltem, de az első edzés után ottragadtam.
 
Amikor elkezdtem kempozni nem tudtam betelni a technikák sokaságával és nem győztem edzeni, hogy az erőnlétemet felzárkóztassam a többiekéhez. Pár évvel később már nem kifejezetten a technikai repertoár, hanem sokkal inkább a Zen Bu Kan Kempo világnézete fogott meg. Sehol nem találkoztam még ilyen közvetlen baráti viszonnyal Mester és Tanítvány között. Egyik stílusban sem nézik jó szemmel, ha a tanítványok eljárnak máshova, itt pedig biztattak, hogy próbáljam ki magam máshol is, eddzek és szerezzek tapasztalatokat másoktól is! Nekünk az alapelvünk a következő: aki jobb nálunk, attól tanulni szeretnénk!
 
 
„Megeddzük testünket és lelkünket egy szilárd, nemesebb/megrendíthetetlen jellemért.” Ez a mondat minden kempo edzésen elhangzik, illetve ez egyfajta szlogenetek. Honnan ered ez a mondás, mit takar?
 
Az ”eredeti”, mármint a vizsgaanyagban szereplő, mondat a megrendíthetetlen szót használja, de úgy gondolom nincs olyan, hogy megrendíthetetlen jellem. Az én világnézetem szerint nem a legerősebb és nem is a legokosabb győzedelmeskedik, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra. Egy jellemnek inkább nemesnek kell lennie, tehát törekednie kell a jóra, de nem mindenáron. A mondat minden edzés végén elhangzik emlékeztetve a tanulókat arra, hogy miért dolgoznak és mi az, amit mi edzők minden Kempostól elvárunk.
 
 
Te hogyan határoznád meg a kempot: tradíció, küzdősport vagy utcai önvédelem?
 
Sajnos ez a három fogalom teljesen kezd eltávolodni egymástól. Pár száz évvel ezelőtt, amikor a törvény keze nem ért el mindenhova és az igazságszolgáltatás is gyerekcipőben járt az emberek kénytelenek voltak megvédeni saját magukat. Így létrejöttek közösségek vagy családok, akik napi több órás munkával évtizedek alatt tökéletesre fejlesztettek bizonyos technikákat. Ne feledjük, hogy a saját és családjuk élete múlott ezen. Ezért is próbálták a technikáikat titokban tartani. Manapság a küzdősportolókat tekintik az igazi harcosoknak, de ne feledjük el, hogy a versenyeken szabályok védik a résztvevők egészségét és a legtöbb veszélyes technikát eltávolították a versenyszámokból.
 
A kempo egy önvédelmi harcművészet, amiben megtalálhatóak azok a tradicionális elemek, amik segítik csiszolni a technikákat és fejleszteni a harcosok képességeit. Ilyenek például a formagyakorlatok, a meditáció, a szellem és a jellem fejlesztése. A kempo mindemellett küzdősport is, hiszen az utcai szituációkban megjelenő stresszt legjobban a versenyeken lehet átélni. Mindemellett a versenyek lehetőséget adnak a technikai repertoár egy részének a kipróbálására is. Úgy gondolom, hogy minden harcművészetnek önvédelmi alapokon kell nyugodnia, ahol a tradíció és a küzdősport harmóniában van egymással, ezzel segítve a harcosok fejlődését.
 
 
 
Milyen a kempos versenynaptár, milyen szabályrendszerekben küzdötök? Illetve milyen más versenyeken indulnak még kemposok?
 
A magyar Zen Bu Kan Kempo sportszervezetnek hivatalosan 9 versenye van. Vannak külön gyerek, ifi-junior, felnőtt és szenior versenyek is. Kifejezetten kempos versenyszámnak nevezhető a Pusztakezeses viadal, az A és a B-full viadal. Emellett lehetőség van csapatversenyeken indulni. Vannak ezen túl formagyakorlatok és önvédelmi részei is a versenyeknek.
 
A kemposok rendszeresen indulnak a FILA Grappling, Brazilian Jiu-jitsu, Box és Thai-Box gálákon, továbbá MMA gálákon is.
 
 
Mesélj egy kicsit magáról a klubról: mióta létezik, hány tagja van, az edzéseken kívül milyen közösségi rendezvényeitek vannak?
 
 
Zen Bu Kan Kempo Debrecenben 2004 óta létezik. Papp Valér mester irányítása alatt folytak az edzések egészen 2010-ig. Ő Budapestről járt le edzéseket tartani nekünk. A Bushido Spartan Kempo klubbot viszont 2009-ben alapítottam meg Máthé András Goyo barátommal. Ő felköltözött Pestre, azóta egyedül viszem a klubbot. Jelenleg 25-en vagyunk, de áprilisban indul a Spartan gyerek klub is.
 
A klub kialakításánál arra törekedtem, hogy ne szimplán a harcművészet miatt járjanak hozzánk az emberek, hanem azért, mert itt egy olyan közösség részévé válnak, amire bármikor számíthatnak. Nálunk a srácok segítik egymást, nemcsak az edzőteremben, hanem az életben is. Kijelenthetem, hogy aki bekerül a közösségünkbe egészségesebben éli a mindennapjait. Magabiztosabbak, erősebbek, segítőkészebbek és bölcsebbek lesznek a harcosok. Eljárunk bemutatózni, havonta vannak kempos bulijaink, versenyzünk, szemináriumokra és edzőtáborokba járunk.
 
Az interjút készítette Kiss Ákos, Keresztesi Péterrel a Spartan klub vezetőjével.

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Peti - 2013-04-11 16:01:19
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

 

 

 kempo debrecen

KEMPO DEBRECEN


Email:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Kérdésed van? Itt felteheted!


kempo - Elejérekempo - Visszakempo - Következőkempo - Végére

Üdvözlöm.
Boxkesztyűt online lehet Önöknél rendelni?
[katt]
Az európaiaknak miért nincs saját az évszázadok során önnálló harci kitalált stílusuk? gyakorlatilag az angol boksz és a görög birkózáson kívűl (+ savate)
ha szabad így mondani innen onnan lopikáztak legfőképp távol keletről is .. talán hülyék voltak az európaiak csak a kardvívás meg a művészet
honolt - meg az a vacak baranta -
xhFT'iszBUA
xhFT".,,')))))
xhFT
Sziasztok! Azt hirdetitek, hogy Debrecenben már két helyen van edzés. Domb utca az egyik és mi a másik? Két kisfiút vinnék.
Köszönöm a választ!
Szia! Szeretnék vásárolni, azt hogyan tehetem meg?
Hocky 18:46: Hova kell pontosan menni?Balra az első emelet kulcsal volt zarva ahol csengo is van.Senki nem tudott segiteni,hogyan juthatnék be?16 éveseknek hany órára kell menni?Várom a választ mert holnap mennék.Köszönöm.
Szia!

25 éves vagyok. Ennyi idősen mennyire érdemes elkezdeni szinte a nullárol? Nem jártam eddig küzősportra. Nagyon megtetszett az oldalon lévő leírásokból.
Köszönöm, akkor ma délután elmegyünk!
kempo - Elejérekempo - Visszakempo - Következőkempo - Végére


KEMPO videókEseménynaptár


A naptár körítő szövege...


H K Sz Cs P Sz V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

 

kempo debrecen Kempo Debrecen Zen Bu Kan Kempo harcművészet, küzdősport Spartan Kempo kempo felszerelések személyi edzés személyi tréning magánedző magánedzés, személyre szabott edzés edzésterv MMA Debrecen ketrecharc Debrecen ketrecharc önvédelem önvédelmi oktatás, edzéstervek önvédelmi tanfolyam MMA edzés Debrecen Thai Box Kung Fu felszerelések Kempo felszerelés küzdősport Debrecen, kick box debrecen

Webáruház készítés